Menu Sluiten

Over Vestingeiland

Wat is Vestingeiland

Het Vestingeiland is een jaarlijks terugkerend huttenbouwkamp voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting Vestingeiland Naarden.
Op een eiland in de gracht van de Naarden Vesting kunnen kinderen zich een week lang vermaken met het bouwen van hutten en vele andere activiteiten – zoals spelletjes, verven, een waterspel, rond het kampvuur en een show door kinderen en leiding. Ieder jaar staat het Vestingeiland in het teken van een ander thema. Rondom dit thema worden onder andere het decor en de activiteiten vormgegeven. Om een beter beeld te krijgen van de week, zie het kopje programma.

Wie organiseert het Vestingeiland?

Van oudsher wordt het Vestingeiland georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers, die sinds 2008 zijn ondergebracht in een zelfstandige stichting. Hierdoor kunnen we ons richten op specifieke doelgroepen en activiteiten en is het voortbestaan van het Vestingeiland beter gewaarborgd. Aan het programma is niet veel veranderd. De formule werkt na ruim 50 jaar nog steeds, zo blijkt uit de jaarlijkse enthousiaste reacties van kinderen, ouders én vrijwilligers.

Wanneer is het Vestingeiland?

Het Vestingeiland vindt altijd plaats in laatste twee weken van de zomervakantie van basisscholen in regio Noord. Kinderen kunnen één van de twee weken meedoen.
De kinderen worden ‘s morgens om 09:15 uur verwacht. De activiteiten eindigen ‘s middags om 16:00 uur.
Woensdagmiddag van 14:30 tot 16:00 uur is bezoek welkom om de gemaakte hutten te bewonderen en de prijsuitreiking bij te wonen.
Vrijdagavond is van 19:00 tot 21:00 uur de kinderkermis als afsluiting van de week. Ook dan is het bezoek van harte welkom.

Waar is het Vestingeiland?

Het Vestingeiland vindt plaats op één van de eilanden in de vestinggrachten van Naarden. Normaal is dit eiland alleen per boot bereikbaar, maar tijdens het Vestingeiland kunt u het eiland via een loopbrug bereiken. Omdat we omgeven zijn door water, moet uw kind kunnen zwemmen (minimaal zwemdiploma A). De exacte locatie vindt u op de pagina Locatie en parkeren.

Hoe kan ik inschrijven?

U kunt uw kind(eren) via de website inschrijven voor het Vestingeiland. Voor meer informatie kijkt u op de pagina Inschrijfprocedure en -voorwaarden. Kinderen komen in aanmerking voor het Vestingeiland als ze NA de zomervakantie naar groep 5 gaan tot het moment dat ze VOOR de zomervakantie in groep 8 zaten.