Menu Sluiten

Locatie en parkeren

Het Vestingeiland vindt plaats op een eiland in de vestinggracht van Naarden. Normaal is dit eiland alleen per boot te bereiken, maar tijdens het Vestingeiland wordt er een loopbrug gemaakt vanaf de Admiraal Helfrichweg in Naarden. Hoe kom je daar?

 • Met de fiets of lopend:
  Het makkelijkste is natuurlijk om op de fiets of lopend te komen. Met de fiets kunt u tot de vlottenbrug van het Vestingeiland rijden. De fietsen van de kinderen kunnen daar in fietsenrekken terecht. Elke ochtend en middag staat er leiding bij de rekken om hierbij te helpen. Er komen meestal enkele honderden fietsen waardoor we de fietsen tegen elkaar moeten stapelen. Het kan even duren voordat u de fiets van uw kind aan het eind van de dag weer terug heeft. Het parkeren van de fietsen is op eigen risico, er is geen bewaking. Denk aan een goed slot! Op het eiland hebben we een opbergplek voor de fietssleutels zodat uw kind deze niet tijdens het spelen kwijt kan raken.
 • Met de auto:
  U mag de Admiraal Helfrichweg niet met de auto en motor oprijden. Onderaan de Admiraal Helfrichweg kunnen enkele auto’s parkeren. Indien deze parkeerplaats vol is kunt u terecht op parkeerplaats ‘De Nieuwe Molen’ (zie onderstaande kaart).
 • Met de boot
  Als u uw kind met de boot wilt komen halen en brengen, dan kunt u aanleggen aan de overkant van het Vestingeiland. Alle kinderen moeten het eiland betreden via de vlottenbrug. Het is niet toegestaan om aan de vlottenbrug of aan het eiland aan te leggen.
 • Met de bus
  De bushaltes Naarden, Staalstraat (in twee richtingen) zijn op loopafstand van het Vestingeiland. Deze staan aangegeven op de onderstaande kaart.