Menu Sluiten

Programma

Algemeen

De kinderen zijn van maandag tot en met vrijdag welkom op het eiland van 09:15 tot 16:00 uur.

Alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, ooms, tantes, neefjes, nichtjes en andere geïnteresseerden zijn op twee momenten welkom op het Vestingeiland:

  • Woensdagmiddag van 14:30 tot 16:00 uur kan iedereen de hutten van de kinderen komen bewonderen. Rond 15:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, waarbij prijzen uitgereikt worden voor onder andere de mooiste hut, de grootste hut en de meest originele hut.
  • Vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur hebben we een grote kinderkermis als afsluiting van de week. Er zijn dan verschillende activiteiten te doen naast de gokkraampjes die de kinderen hebben gemaakt.
Maandag

Op de eerste dag van het Vestingeiland beginnen de kinderen met het bouwen van de hutten. De meeste kinderen komen met een groepje, maar geen nood wanneer uw kind nog geen groepje heeft; na de openingsspeech verzamelen alle kinderen die nog geen groepje hebben bij de keukentent en zoekt de leiding een passende plek voor ieder kind. Ook wordt gedurende de dag gemonitord of dit een juiste match is en of alle kinderen het naar hun zin hebben. Vanwege al het gesleep, getimmer en gezaag is het handig als de kinderen oude kleren aan hebben. Ook stevige schoenen zijn heel belangrijk, aangezien er gebouwd wordt met gebruikt hout en spijkers. Open schoenen en slippers zijn dan ook niet toegestaan en regenlaarzen worden ten strengste afgeraden!

Voor de kinderen is het handig om zelf een hamer, een zaag (veilig verpakt in een krant) en bijvoorbeeld een nijptang mee te geven. Deze gereedschappen kunnen echter ook gehuurd worden bij onze gereedschapstent middels het pasje of, in de 2de week, door Vestingeiland-geld en borg te betalen. Hou er wel rekening mee om, wanneer u zelf gereedschap meegeeft aan uw kind, dit geschikt is voor de kinderen om te gebruiken en gemarkeerd. Hout, spijkers en karton hoeft u niet mee te geven; dit hebben wij op het eiland liggen voor de kinderen.

Een van de meest belangrijke dingen om mee te geven is het pasje. De kinderen hebben deze nodig om op het eiland te komen, maar ook om gebruik te maken van verschillende faciliteiten op het eiland, zoals het huren van gereedschap, het halen van verf en bijvoorbeeld het halen van worstjes e.d. Tip: hang het pasje aan een keycord of touwtje om de nek van uw kind, zo heeft hij/zij het pasje altijd bij de hand en verliezen ze hem niet gemakkelijk.

Dinsdag

Op dinsdag kunnen de kinderen verder bouwen aan hun hutten. Na de eerste limonade gaat de verftent open en kunnen de kinderen hun hutten gaan versieren met prachtige kleuren of tekeningen in het thema van dat jaar. Vanwege milieu-eisen wordt er niet op het hout zelf geschilderd, maar krijgen de kinderen grote platen karton van het eiland om aan hun hutten te bevestigen. Ondanks dat de verf op waterbasis is, gaat het er niet altijd uit: denk dus extra aan oude kleding!

Woensdag

Op woensdag komen veel kinderen in thema verkleed en nemen sommigen zelfs extra versiering mee voor hun hut. Dit is namelijk de dag dat een deskundige jury komt kijken naar alle prachtige hutten die de kinderen hebben gemaakt, waarbij verschillende prijzen uitgereikt worden. Naast een prijs voor de mooiste hut, zijn er ook altijd nog andere prijzen te verdelen (bijvoorbeeld voor de stevigste hut).

Vanaf 14:30 uur is iedereen welkom om op het eiland de hutten te komen bewonderen en een glimp op te vangen van wat er allemaal op het Vestingeiland gebeurt. De prijsuitreiking zal rond 15:00 uur plaatsvinden, iedereen kan hierna gezellig blijven hangen tot uiterlijk 16:00 uur. Het is aan te raden om lopend of met de fiets te komen, maar als u met de auto komt, parkeer deze dan op de juiste plaats! (zie ook Locatie en parkeren).

Donderdag

Donderdag staat in het kader van spelletjes! In de ochtend vinden er twee grote spellen op het eiland en aan de overkant plaats. Na de lunch zijn er verschillende spelletjes te doen op het eiland, komt de Naardense brandweer, is er een barbecue en brandt het kampvuur. De kinderen mogen uiteraard ook altijd in en om hun hut spelen of lekker dansen op het podium. Er wordt niet (meer) gezwommen in de Vestinggracht vanwege de gemeentelijke verordening

Vrijdag

Vrijdag is helaas alweer de laatste dag van het Vestingeiland. Dit betekent dat er eerst opgeruimd wordt; de hutten worden afgebroken, het hout en karton wordt verzameld en kleine troepjes worden in afvalbakken gegooid. Voor de winnende hut hebben we een heel bijzondere manier bedacht om deze af te breken, maar hoe is nog een verrassing! Na de lunch vindt er op het podium een spannende show met de leiding en kinderen plaats, waaraan de kinderen ook met een eigen act kunnen deelnemen. Daarnaast kunnen kinderen lekker spelen op het eiland en kunnen er met een aantal pallets verschillende kermiskraampjes bouwen.

‘s Avonds wordt het eiland omgetoverd tot een kermis met verschillende stands, zoals een schiettent en een suikerspinkraam. De kinderen kunnen geschminkt worden of vlechtjes in hun haren laten maken en bij de barbecue kan popcorn worden gemaakt. Ook hebben de kinderen ‘s middags hun best gedaan op verschillende kermiskraampjes, waar allerlei leuke spelletjes gedaan kunnen worden. Iedereen is welkom van 19:00 tot 21:00 uur! Ook hierbij wordt weer aangeraden om lopend of op de fiets te komen; komt u met de auto, let dan weer op de juiste parkeerplaats! (zie Locatie en parkeren).